Friday, February 10, 2017

sofea turns 4


7 Feb 2017

yeayy it has been four years.
four wonderful years with you princess ❤️

ini kali pertama Sofea celebrate birthday dengan ramai orang. tahun tahun sebelumnya memang bersama keluarga kecil. dan yang terdekat.

aku ni selalu fikir kalo aku buat birthday masa umur setahun dua tu bukan dia ingat pon. except that korang ada photos together lah untuk kenangan masa depan. no offence tau sesapa yang buat. i would still attend your birthday parties babies !

okay so kaedah nya aku decide untuk buat birthday Sofea dekat sekolah dia. selain dari dapat dia makan makan dengan kawan kawan dia, aku nak laa jugak meraikan cikgu-cikgu sekolah dia. dorang dah layan and jaga anak aku dengan baik. seriously puas hati hantar Sofea kt i-kids ni.

all food and cakes are ordered from the @moleculescoffee.
they packed everything for me. thank you boys !
🍝πŸ₯—πŸ₯˜

and cakes are from @the.baking.ninja
🍰 πŸŽ‚
photographer @bardcllp ni foc sbb birthday anak dia πŸ˜† kalo org lain die caj lah
πŸ“Έ πŸ“·


buat Sofea tersayang,

semoga sentiasa dalam jagaan Allah. dan di berikan kebahagiaan dunia dan akhirat.
di berikan kebijaksanaan dan kecantikan peribadi.
lemah lembut dalam tutur kata, jujur dalam perbuatan & semua kebaikan di dunia dan selepas nya.

amin

xoxo

Wednesday, February 1, 2017

jadi laa yang lebih baik

okay beriya tadi taip sekali tak save. damn !

so here we go again. it was a long holiday where i have no plans at all. Sofea wasn't well. so basically my time is all for her. and some meetings / discussions. whoaa i have a long list for the cafe. in shaa Allah with the right plans and the right team we can be better. business is a forever learning process.πŸ’ͺ🏻 jangan lupa doa jugak. usaha camane pn kene ingat rezeki tu Allah bagi. so jangan laa sampai lupa Dia. 

tahun ni ialah tahun untuk kerja keras. and tahun untuk strive to be better. ada banyak benda yang aku kene baiki. and dalam proses untuk memperbaik kan diri. in shaa Allah. for an example i need to take care of my health. previously aku mmg sejenis yang tak eksesais langsung. so tahun ni aku cuba laa untuk berlari every petang πŸƒπŸ»‍♀️ if cuti aku lari pepagi dengan harapan hari tak hujan. if not terpaksa laa gigih kan diri pegi gym. huhu. aku pegi gym utk lari jer tau. ngan sauna. segala weight lift tu aku tk reti buat. haha. πŸ˜„

aku plan untuk lebih banyak memasak tahun ni 🍳jangan asek nk order jer. tuh laa sape suh ada food panda segala. kan aku dah rasa mudah hidup aku ni. nak pape order jer. tunggu setengah jam jer jengg dah sampai lauk kau. sekali nasik plak tu. padahal bukan susah pon nk masak takat sambal petai udang tu 🍀 harap nya lah yee. aku pn kadang bosan jugak makan makanan kedai ni. walau pn tidak laa terer sangat masak nya. haha tp boleh lah.


nak jadi pekerja yang lebih baik jugak. tak mo buat keje cincai cincai dah. haihh part ni paling susah actually. nak mencari di mana kesungguhan kerja tu. harap nya boleh laa. jangan culas dan malas. 

okay laa dah ngantok. there are so many things that i want to improve. hope i will always under His guidance. and masih di beri masa dan peluang untuk berubah ke arah kebaikan. in shaa Allah.

xoxo


Monday, January 30, 2017

cuti panjang dan demam

Happy Chinese New Year! 

it's a long weekend. a very much needed long weekend. Mom's here! but everyone is not that well πŸ˜” Sofea has a very bad fever since last night and alhamdulillah she's getting better. However, she hates the medicines. haha. tetap tanak makan walau pun dah try macam macam cara πŸ€”

so korang buat apa cuti panjang ni ? 

saw my friends updating their Instagrams and Facebook. most of them amek peluang untuk balik kampung. some are enjoying short trips. some are in holiday mode. some are on food hunting trip. seronok kemain masing masing yee 😜 be safe people!

aku tak kemana pon, duduk umah jaga anak jer. keluar pn g makan. bila Sofea tak sehat ni mmg aku pn tak de mood sangat nk berjalan. tak seronok sbb dia tak aktif. makan pon sikit jer. jadi cam pelik laa dari hari biasa dia. selalu nya dia laa yang lebih nak makan macam macam. lagi pn aku sendiri pon baru jer baik demam. 



hopefully semua orang cepat sihat ya ! 

xoxo

Saturday, January 21, 2017

dugaan dan harapan

i gave up. dr semalam demam panas. and bersin non stop. mcm nk tertanggal dah hidung ni.
adeh. bukan nya tak redha dengan sakit dan dugaan tapi bila demam ada benda terbatas. especially on weekends. i have long list biasa nya. and harap nya esok baik laa sbb ada interview kt cafe.

pagi td rasa cam almost fainted sbb mmg pening gila. sofea plak kejap nk makan nasik ngn ayam. dah sampai kedai cakap nk makan roti ngn hotdog plak. geram jugak la. pastu emosi sbb nak makan kt kedai 😫 geram btol. 

aku ni dari kecik asek demam memanjang. dulu selsema sepanjang tahun tak pernah ada masa baik. tisu tu mmg dah kawan baik aku lah. kawan kawan zaman uni pn mmg tau sangat lah aku ni mmg sinonim dengan flu 🀧

since tahun ni masih lagi January, aku tanam kan azam nak selalu bersenam. or may be lari lari kt tepi tasik or lari kt treadmill. everyday tanpa gagal kalo bleh. at least 2.5km pon jadi lah πŸƒπŸ»‍♀️

then justify lah kan aku beriya beli kasut lari. haha. ni actually was my first running shoes. then aritu beli lagi termasuk lah that pure boost x. so kalo ada kasut bebanyak tapi x lari ala ala tk de guna kan. maka kene laa berlari. berlari ni benda aku paling tak suka actually. 



and this garmin thing is so cool. ntah laa never a fan of any garmin. tapi budak afif yg jenis berlari sampai ultra marathon tu suggest pakai ni compared to my previous suunto. suunto pn best tapi malas nk pasang belt die tu. haha malas manjang aku ni. nk yang senang jer. 

oleh itu, memandangkan dah ada dua dua item keperluan ni aku akan lebih bersemangat utk meneruskan gaya hidup sehat. harap nya lah. 

i'm a slow walker, definitely a slower runner ! 

xoxo

Saturday, January 7, 2017

moleculescoffee


 a good cup of coffee shared with a friend is happiness tasted and time well spent ☕️


the team. and trust me, they are the best ! 

Location: 

B-GF-06, SUNWAY NEXIS, 
KOTA DAMANSARA, PETALING JAYA, SELANGOR

Operating Hours : 

Weekdays : 8am - 8pm
Weekends : 9am - 9pm

Closed on every Wednesday

Instagram:
@moleculescoffee

Facebook :
MoleculesCoffee

xoxo