Monday, May 22, 2017

TeamNakKurus

stress tau bila makin gemok ni. dah la makan itu satu hobi yang paling nikmat sekali. masing masing sekarang ni cuba untuk kecik kan sikit ukur lilit diri. sadis ko semua baju tak muat. haha. tapi masalah nya penanda aras dorang tinggi sangat. gila ape nk kurus kerengga macam sajat ! 😩 mmg x dapek laa aihh.

siap ada group konon boleh pantau makan ape. sape cheat. and berkongsi menu sihat. hmm niat mmg okay dah. tapi ahli ahli nya tu. itu laa jugak manusia yang bole bagi cadangan tempat makan paling sedap dalam dunia ni. itu laa jugak manusia yang amek tempahan masakan. itu laa jugak yang buat sambal belimbing paling win tahun semasa ini. jadi camane tu ?? 🤔

sis buntu 😔

rata rata kami ada persamaan yang jelas. golongan mak mak yang nk cantik. haa camtuh. dan kami punya masalah yang sama jugak. kami suka makan. dan tak suka makan makanan yang hanya ada garam dan pepper. ya Allah tolong laa bantu 🤕




semua dalam ni boleh tahan laa mulut dorang. kalo kene carut gemok ke kene bahan cam 🐻🐋🐘🦏 itu adalah perkara biasa yee. jangan kecik hati. kawan kawan yang cenggini mmg sejenis kata depan muka. tak de nk simpan cakap belakang belakang. ikhlas !

since Sofea tido and mok nya agak boring, maka jadi laa satu entri bosan di sini. mesti ramai kan yang nk diet time puasa ni ? biasa nya aku mmg tak kn berjaya laa. balik balik makan nasik kerabu wan atiq ngn putu mayam akak pakai spek tu.

ada sebulan nk kuruih sikit. huhu


 photo signature_zpsc3wzucil.jpg

Tuesday, May 9, 2017

Royal Expert

semua orang tahu aku sejenis gila kan make up. semua jenama ada. dari semua negara. sephora mana jer yang tak masuk. huhu #blamethehormones

plus i have my naturactor & my meiko products as well. they are super good. and they are cheap. paling ekonomi yang aku pernah jumpa. dan hasil nya, you wont question them anymore. it is flawless.

however, aku ada masalah sikit bab skincare. aku tak de skincare yang aku btol btol suka dan jatuh hati. local products pn aku penah pakai. yang dekat drugstore pn aku pakai. tapi kalo neutrogena kekdah nya tak bole sbb nnt kulit jadi kering amat. 

lepas tu baru ni kawan aku si @hajarlee ni die kenal kan produk Royal Expert. meletop jugak laa kulit die skarang. sbb aku kenal die dah lama kan. so aku tau die ni pemalas tahap apa. die bukan rajin nk tempek tempek krim kt muka ni. tapi rasa nye since RE ni mmg sesuai dengan skin dia maka die rajin dan mmg berkesan. 

jadi kawan kawan kan kene laa cantik sesama. kalo tak cantik jugak aku tk tau laa pasni. this RE better make me glow in the dark ! 



aku dh pakai nk masuk 2 minggu. setakat ni semua mmg best. facial wash pn best. nnt nk try yang scrub tu plak. whitening cream pon best. boleh laa kurang kan muka kusam. kate dah tua kan ? kene rajin sikit laa tempek tempek benda gne. 

cuma nya barang yang paling win skali ialah whitening soap. hat ni bleh pakai satu badan. celah bedah mana pn nk sental suka hati dan in shaa Allah mmg membantu. best tau kalo tiak putih. eh 😝
so kalo rasa nk cantik before raya ni sempat laa order. hehe. kalo nk study testimonial ke ape boleh follow ig @gebugevasss

 photo signature_zpsc3wzucil.jpg

Monday, May 8, 2017

Bawal Exclusive for Kids



happy lunch time all,

i had my best Nasi Kak Wok just now and felt a bit sleepy by now. haha thank you kepada yang belanja the office. long live and murah rezeki 😍

just to share about my experience with Bawal Exclusive. everyone knows that i love bawal ( voile ) and the swarovski. since i only put on simple shirts/ jubah etc so i just have my tudung to be a bit accessorized. 

ramai yang cakap bawal exclusive ni mahal. even some gave nasty comments. it hurts, better not to comment anything la kot kan. rezeki orang beza beza. and citarasa orang pon berbeza.

i just love #bawalexclusive since the quality has improved tremendously and the colors are vast in selection. i can always design my own thing too. i once did the molecules logo at my scarf from BE. and they are super nice ! 😉

and now that Bawal Exclusive comes out with BE for kids !

i am so super excited. Sofea dah dapat sehelai with a smiley swarovski. she is beyond happy. she's been wanting to have my tudung since so long. she said, mama nnt Sofea nak pakai tudung macam mama 💕



well she's so happy. dah macam Syrian pn ada tengok si Sofea ni. heheh. anyway thank you Kak Liza bagi Sofea tudung siap brooch skali. hehe. moga murah rezeki dan panjang umur. in shaa Allah
 photo signature_zpsc3wzucil.jpg

Next

i am so sleepy. 
i just need to grab some notes to travel, i think. 



save up. pack up & leave.

" Travel is the only thing you buy, that makes you richer "
 photo signature_zpsc3wzucil.jpg